1. Ceviz, Omega 3 açısından en zengin ağaç yemişlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Yüksek Omega 3 alımının, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı belirlenmiştir.
2. Cevizin, sperm canlılığı, hareketliliği ve morfolojisinde iyileşme sağladığı belirlenmiştir.
3. Ceviz, yaygın olarak tüketilen yemişler ve yerfıstıkları arasında en yüksek oranda polifenol içeriğine sahiptir. Polifenoller önemli antioksidanlardandır ve kanserden korunmada güçlü bir rol oynadıkları bilinmektedir.
4. Yüksek miktarda ceviz tüketimi, tip 2 diyabet riskinde güçlü bir bariyer görevi gerçekleştirebilir.
5. Düzenli ceviz tüketiminin, kalp-damar hastalıklarının iki risk faktörü olan non-hdl kolesterolü ve apolipoprotein-b’yi anlamlı düzeyde azalttığı tespit edilmiştir.